Waarom

Waarom doe ik wat ik doe?

Missie:

Ik wil door mijn activiteiten, inspanningen en diensten, bijdragen aan betere jeugdhulp in Nederland.

Hoe kom ik aan deze missie?

In de jaren dat ik in vaste dienst in de jeugdzorg werkte, eerst als groepsleider, later als jeugdbeschermer, heb ik veel veel mooie dingen gezien en meegemaakt. Maar jammer genoeg ook gezien hoe alle kennis en kunde, liefde en passie voor het werk voor de jeugd die deze hulp nodig heeft, belemmert wordt door systemen, schotten, wachtlijsten, veel te veel administratie en bureaucratie. Over alle problemen binnen de jeugdzorg zou ik veel kunnen schrijven, maar dat doe ik niet. Ik richt me namelijk veel liever op oplossingen en verbeteringen!

 

Jeugdhulp

Ik ben enorm gedreven om bij te dragen aan liefdevolle, laagdrempelige effectieve hulp waardoor kinderen, jongeren en hun gezinnen zo snel als mogelijk weer perspectief krijgen om verder te gaan zonder hulp of met zo weinig mogelijk. Eigen regie vind ik hierbij enorm belangrijk.

Ervaart jouw kind veel stress? Of belemmeren angst, emoties of nare gedachten je kind om blij te zijn en zich positief te ontwikkelen? Is je kind regelmatig somber en is de prestatielat wel heel erg hoog en heeft het weinig zelfvertrouwen? Komt het maar niet over een nare gebeurtenis uit het verleden heen?
Zonder te praten over de problemen kan je kind dit zelf oplossen mede door de inzet van de  effectieve MatriXmethode waarover ik op deze site meer zal vertellen.

 

Jeugdzorgprofessionals

Het vergt heel veel van professionals om hun werk goed te doen. Zij lopen regelmatig vast in het huidige systeem waardoor veel stress en onrust wordt ervaren en veel jeugdzorgwerkers burn-out raken of zelfs het vak verlaten. Zij werken niet meer vanuit de bedoeling, door alles wat er van hun gevraagd wordt. Ik wil hen graag leren of ondersteunen bij hoe ze zelf rust kunnen ervaren, en veel meer vanuit eigen passie en kwaliteiten kunnen leven en werken. Zodat ze veel meer invloed krijgen op hun eigen (werk)geluk.

Ben jij een jeugdzorgprofessional met een druk en vol hoofd en meer stress dan je lief is? Zou je graag af willen van belemmerende gedachten of houd je maar last van bepaalde gebeurtenissen uit het verleden?
Wil jij het liefst meer doen met je kwaliteiten om mensen te helpen maar kom je niet tot de kern waar het voor jou om draait in je werk? Ik wil je graag helpen om zelf (weer) regie te krijgen over je werk en leven en meer rust en ontspanning te ervaren. Hierdoor krijg je weer energie voor wat jij belangrijk vindt.