Wie ben ik?

Graag vertel ik je wat over mijzelf. Ik ben Mireille Molenaar, 50 jaar oud en heb 3 geweldige kinderen.

Zelf heb ik een aantal jaren geleden de diagnose ADD gekregen. Ik kwam hier achter toen duidelijk was dat mijn oudste dochter ADD heeft. Toen ging er bij mij een kwartje vallen….. Ik herkende veel van mijn dochter terug in mijzelf. Later bleek ook mijn zoon ADD te hebben.

Na therapie, coaching en een periode van eigen persoonlijke ontwikkeling durf ik wel te zeggen dat ik in mijn kracht sta, veel meer zelfvertrouwen heb en mijn eigen kwaliteiten heb leren te benutten. Ook ervaar ik veel meer rust en ontspanning. Dit is een ongelooflijke fijne verandering in mijn leven nadat het een hele tijd een heel stuk minder goed met mij ging en ik voor mijn gevoel maar weinig voor elkaar kreeg en altijd moe was.
Ik gun iedereen van harte een nieuw perspectief en nieuwe kansen als het niet zo loopt als je graag zou willen.

Voor ik met MMolenaar Coaching begon, werkte ik 25 jaar in de jeugdhulpverlening. Ik heb 12,5 jaar als jeugdbeschermer gewerkt bij Jeugdbescherming Overijssel. Voor die tijd was ik 14 jaar groepsleidster op een leefgroep voor uit huisgeplaatste kinderen.

Mijn kernwaarden:
Respect, zonder waardeoordeel luisteren, authenticiteit, verbinding, veerkracht, verantwoordelijkheid, betrouwbaarheid, mildheid, autonomie.

Mijn opleidingen:

– Pabo

– HBO-J (gelijk aan SPH)

– SKJ geregistreerd jeugdprofessional (herregistratie geldig tot juni 2023)

– MatriXmethode

– Trainer MatriXmethode

– Holistisch coach/therapeut in opleiding bij Wielwerk opleiding

Veel cursussen en trainingen door de jaren heen waaronder:

– oplossingsgericht werken;

– praten met kinderen;

– omgaan met agressie;

– een taal erbij;

– morele en ethische dilemma’s;

– meditatie/mindfulness lessen

Interesses:

Ik hou van lezen, bijvoorbeeld de spirituele boeken van Jan Geurtz en andere zelfhulpboeken maar ook hou ik van spannende boeken. Ik vind het verder leuk om met vrienden af te spreken, spelletjes te doen, uit eten te gaan, theater of concerten te bezoeken of te wandelen in de natuur. Ook houd ik van reizen, dichtbij of ver weg. De Waddeneilanden zijn favoriet bij mij: heerlijk uitwaaien op het strand en turen naar de golven!

Mijn visie

Ik deel de visie van het holistische gedachtegoed dat we als mens een geheel zijn, lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Voor veel mensen kan dit wat zweverig klinken, terwijl het een mooi uitgangspunt is om veel struggles die je ervaart goed te begrijpen wat de start is van het oplossen daarvan.

Molenaar 

Mijn achternaam is Molenaar en dit vind ik wel passend bij wat ik doe; Een molen draait met zijn wieken of met zijn rad, is in beweging.

Ieder leven is ook in beweging, het stroomt… Soms zit het mee, dan weer tegen. We hebben veel ervaringen opgedaan in ons leven en hierdoor hebben we vaak vaststaande overtuigingen in ons  hoofd van hoe de wereld in elkaar zit en ook van wat we wel of niet kunnen.  Als je in het verleden een ervaring hebt opgedaan dat je het niet lukte om iets voor elkaar te krijgen, zal dat altijd in je achterhoofd meespelen bij nieuwe beslissingen en keuzes in je leven. Dit kan om hele simpele dingen gaan als het behangen van een muur, maar ook in relaties met anderen speelt dit een belangrijke rol.  Je opvoeding maakt wie je bent, het maakt verschil in wat voor gezin je bent opgegroeid en onder welke omstandigheden. Je overtuigingen en ervaringen kunnen je ook blokkeren om al jouw mooie kwaliteiten naar boven te halen zodat je ze kan inzetten.

Als ‘Molenaar’ wil ik jou graag ondersteunen om jouw energie te laten stromen zodat je met zelfvertrouwen jouw kwaliteiten kunt gaan inzetten in je leven, zoals jij dat graag zou willen.