Hoe

Het belangrijkste ingredient voor het slagen van een hulp- coachingstraject of training, is vertrouwen hebben in mij als persoon. Ik vind het dan ook belangrijk om verbinding te maken en je op je gemak te stellen. Oordeelloos luisteren, interesse hebben voor jou, open vragen stellen zijn een vanzelfsprekendheid voor mij. Ik ben nieuwsgierig naar wat jij wilt bereiken en wil jou graag helpen om jouw doel te bereiken. Hierbij zoeken we samen naar de beste oplossing en zoeken we naar een manier om dat te bereiken die bij jou past.

Wat ik  veel inzet is De MatriXmethode. Dit is een hele effectieve manier om definitief van vele problemen af te komen, zonder over de inhoud te hoeven vertellen. Iets wat veel mensen aanspreekt omdat het praten over de problemen vaak als belastend wordt ervaren. Hierdoor is het mogelijk regie over je leven te krijgen en te houden.

De methode is o.a. in te zetten bij allerlei angsten, emotionele problemen, trauma’s, faalangst, pesten, vol hoofd, (oa. ook bij ADD en ADHD) een hoge prestatielat, verdriet, stress en (dreigende) burnout, leerproblemen.

Iedereen maakt in zijn leven fijne en minder fijne dingen mee. Deze ervaringen sla je op in je lange termijn geheugen. De beleving van deze ervaringen spelen mee in het NU, en kunnen ervoor zorgen dat je je vervelend voelt, moe, niet komt tot stappen die je het liefst wel zou willen zetten. Je kan ook bang zijn dat bepaalde ervaringen ook in de toekomst zullen gebeuren en je probeert deze te ontwijken. Je vermijdt misschien de mogelijkheden waar je mogelijk weer zo’n ervaring opdoet. Ieder mens heeft negatieve ervaringen opgeslagen in het lange termijn geheugen. Met de MatriXmethode kan je deze negatieve beleving ontladen en er een neutrale of zelfs positieve ervaring van maken.

Het is bijna te mooi om waar te zijn hoe effectief, simpel en snel deze methode werkt. In hooguit een paar sessies kan al veel resultaat worden bereikt. De resultaten zijn heel bijzonder! Ik heb het aan den lijve meegemaakt en ook gezien bij de personen waarbij ik de methode heb ingezet.

De MatriXmethode wordt vanaf dit jaar wetenschappelijk onderzocht, waardoor de effectiviteit zal worden aangetoond.

Over de MatriXmethode, ontwikkeld door Ingrid Stoop, is veel terug te vinden op de website: www.matrixmethodeinstituut.nl.

Ook heb ik een opleiding tot Holistisch coach bij Wielwerk opleidingen afgerond en zet ik de daar geleerde interventies in waar passend.